Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ nauka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc.Mozecie mi podac jakies linki do stron,informacje ktore pomogą mi w nauce C++.

W szkole tydzien temu rozpoczelismy  przerabiac ten jezyk w szkole.A mnie tydzien nie bylo.

Wiec nic wogole nie wiem.Od czego zaczac sie uczyc ?

Ktory kompilator uzywac ?  Dev c++ czy CodeBlockStudio    czy jeszcze cos innego ?

ie068n.jpg
Opublikowano

cpp0x.pl

Wystarczą pierwsze 4 rozdziały, ale i tak to pewnie za dużo, bo zanim w szkole zaczniesz robić coś ciekawszego niż pętle i ify to trochę minie (zapewne już nie ten rok szkolny).

Opublikowano

Czesc.Mozecie mi podac jakies linki do stron,informacje ktore pomogą mi w nauce C++.

W szkole tydzien temu rozpoczelismy  przerabiac ten jezyk w szkole.A mnie tydzien nie bylo.

Wiec nic wogole nie wiem.Od czego zaczac sie uczyc ?

Ktory kompilator uzywac ?  Dev c++ czy CodeBlockStudio    czy jeszcze cos innego ?

Co do kompilatora to jakiś różnic za dużych nie ma, ale cpp0x.pl jest dla CodeBlock (w razie problemów z pobieraniem jest tam w pierwszym dziale, w którymś temacie masz linka).

cpp0x.pl

Wystarczą pierwsze 4 rozdziały, ale i tak to pewnie za dużo, bo zanim w szkole zaczniesz robić coś ciekawszego niż pętle i ify to trochę minie (zapewne już nie ten rok szkolny).

Switch nie uczą ? Generowanie liczb pseudolosowych też nie uczą ? Jeżeli czegoś takiego uczy się rok to wątpię żeby potrzebował w ogóle nauki na takich stronach.

Rozumiem, że nauka od zera może trwać, ale żeby aż rok ? I to w szkole, a nie samemu ?

pyhvh7E.png

Opublikowano

ehh. pętle, tablice i warunki będą zapewne najbardziej praktykowane, bo bardzo wiele algorytmów się za pomocą tych rzeczy pisze(szczególnie, gdy się zaczynasz uczyć). No i nie wiem jaką ty masz datę, ale u mnie do końca roku pozostało 2 miesiące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...